Servers “kärt barn har många namn”. Många företagare söker idag efter en serverlösning för sina företag. Vi på Pa-Data AB kan erbjuda flera olika varianter av detta, beroende på hur många anställda det finns i företaget eller vilka behov företaget har.


Lokal hårdvara

Då kunden efterfrågar en enkel server så brukar vi rekommendera antingen en stående server ifall deras utrymme inte tillåter ett serverrack.

En sådan server med tex. Windows Server 2019 eller nyare installerat blir toppen för vissa företag medans vissa vill hålla nere kostnaden och kanske väljer GNU/Linux som operativsystem i stället.

Till kunder som gör beställningar ställer vi alltid frågan om de vill har hjälp med själva installationen samt konfigurationen av det operativsystem de väljer. I slutändan får vi en nöjd kund vilket alltid en start på ett bra framtida samarbete.


Virtuell Host

En virtuell host är även det en server på plats hos kunden där vi i samråd med kunden kommer fram till vilken variant de vill ha på sin virtuell host.

Oftast väljer kunden mellan två varianter som vi på Pa-Data AB rekommenderar nämligen VMware ESXI eller Proxmox.

Fördelen med denna lösning är att hårdvaran kan utnyttjas på ett mycket bättre sätt där ni som kund kan ha flera olika servers i samma hårdvara, det enda som sätter stopp för hur många är egentligen kapaciteten på hårdvaran.


Molnet

Molnet, det mest omtalade leverantören av servers. Molnet är egentligen en server någon annanstans, enkelt uttryckt. Många ser det som en fördel att inte behöva krångla med hårdvara och utbyte efter X antal år, andra tycker att det känns fel att inte ha koll på sina filer mm.

Molnet ger oändligt med möjligheter dock kommer en stor kostnad och med dessa möjligheter. Bla. Amazon & Microsoft är de större leverantörerna av Molntjänster.